Pazartesi

TEKİR İLE BEKİR


TRT'de 90'larda yayınlanmış Türk işi çizgi film. Belirli bir konusu yoktu. Tekir ve Bekir adındaki iki kanka kedi, sürekli ellerinde gitarlarıyla şarkı söylerlerdi... (eskicizgifilmlerim.blogspot)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bunu hatırlamıyorum ama Türk işi çok güzel bir yapımımız vardı: Nasreddin Hoca. Stop motion tekniğiyle. Aynı grubun kanalları olan Mesaj Tv'de ve Meltem Tv'de akşama doğru yayınlanırdı. Çok sevimli ve eğlenceliydi.
Araştırmalarım nihayet sonuç verdi de izini bulabildim. Ümit Solak'ın bizim nesilden de önce TRT'de yayınlanan eseriymiş yapım. 1982'den 1997'ye toplam 17 bölüm yapmış Ümit Solak ve kendisi yurt dışında çalışmalarına devam ediyormuş. Türkiye'de yaptığı bu eser unutulmaya yüz tutmuş ne yazık ki. Oysa müzikleri, seslendirmesi ve karakter tasarımlarıyla çok hoş, çok başarılıydı bence. Neden kimse hatırlamıyor ya da bahsetmiyor anlamadım. Burada bir başlık açarsanız çok güzel olur. Buraya iki link bırakayım arayanlar bulsun neye benzediğini hatırlasın. Bu resimlerini ve bir bölüm örnek bulabileceğiniz resmi sitesi; http://www.nasreddin-hodja-serie.com/

Bu da bilgilendirici bir sayfa. Türkiye'de yok yurtdışında bilgi var yapım hakkında;
http://www.planete-jeunesse.com/fiche-2407-les-histoires-de-nasretti-hodja.html

-Joo