Perşembe

GEORGİE

İlk olarak 1985 yılında TRT'de ''Cici Kız'' adıyla yayınlandı. 90'lı yıllarda ise Georgie adıyla Kanal D'de izledik.. Avustralyalı bir çiftçi, ormanda bebekken bulduğu Georgie'yi evine alır ve kendi kızı gibi büyütür. Georgie'nin bileğinde takılı olan altın bilezik, ailesinden kalan tek yadigardır. İki üvey abisi Abel ve Arthur, babaları gibi onu çok sever ancak üvey annesi ona hep istenmeyen bir yabancı gözüyle bakar. Üvey babası, Georgie'yi kurtarmak için hayatını kaybedince üvey annesinin nefreti daha da büyür. Georgie, büyüyüp güzel bir genç kız olduğunda üvey abilerinin sevgisi aşka dönüşür. Georgie ise tanıştığı yakışıklı bir İngiliz aristokrat olan Lowell'a aşık olur. Üvey annesi gerçeği açıklayıp onu bir sürgünün kızı olmakla suçlayınca Georgie evi terk eder. Gerçek ailesini ve Lowell'ı bulmak ve altın bileziğinin sırrını çözmek için İngiltere'ye doğru yola çıkar. Ona umutsuzca aşık olan üvey abileri Abel ve Arthur da Georgie'nin peşinden gider. Üçü birden Londra aristokratlarının acımasız dünyası içine sürüklenir. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

3 yorum:

Emeraude dedi ki...

RTR zamanı annem bu seriyi izlemek için oyunumuz bırakıp eve koştuğumuzu sokakların boşaldığını anlatır. Doksanlarda Show TV'de tekrar izleme şansı bulduğumda seriyi anımsama şansım da oldu.Bu seri için ne kadar çok insan yorum yapardı. Yok Georgie ahlaksızmış Lowell'a birlikte olmuş vs... Dönem itibarıyla devrini aşan bir yapım olduğu kesin. TRT nasıl yayınladı hala çözemem. Ama tüm suçlamaların aksine birliktelik sahnesi sonraki bölüm açılış müziği öncesi netleştiği ve kanalalarımız açılış müziği öncesi özetleri genelde kırptığı için pek hatırlammaz. Georgie Lowell birlikteliği gibi birşey yok. Mangasında da buba banzer bir konu okumadım. Evet biraz aşırı sahneleri olduğu doğru ama kim bu anime çocuklar için yapılmış diyorki zaten? Bizde zaten çizgi film zaten çocuklar için anlayışı mevcut olduğundan TRT eminim baya bir zorlanmıştır. Keşke aslına sadık kalarak sonlandırsalardı. Pekçok kişi sonraları Georgie'nin Abel'ın duygularına karşılık verdiğini bilmez:P (Artur'u isteyenler için üzgünüöP)

Unknown dedi ki...

28 yasindayim ve bu cizgi diziyi 8-10 yaslarindayken izledigimi biliyorum.sıkı takipcisiydim :) gecen aylarda aklima geldi ve tekrar izlemeye basladim fakat 27.bolumden sonra tr dublajli yok.devamini izleyemedigim icin cok uzuldum.keske bi kanalda yine verselerde bastan sona izleme sansim olsa :)

Hadise dedi ki...

Cicikizi çok severek izlemiştim çocukken benliğimden hiç çıkmadığı için tekrar izliyorum ve öncesi izledim