Cuma

GENKİ

1992 yılında Teleon ve Star, sonrasında Kanal 6 'da yayınlanmış acıklı bir Japon çizgi filmiydi. Genki bir boksörün oğluydu. Babası kanlı bir dövüş sonunda ölünce, zengin dedelerinin yanına gitmek zorunda kalmıştı. Kafasına boksör olmayı koymuştu ve sürekli çalışırdı. Gözlerini geliştirmek için elektrik direklerine tırmanıp trenlere bakardı. Yaşlı bir adamdan dövüş dersleri alırdı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

4 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

İzlediğim en dramatik animelerden birisi... Küçük Genki'nin, babasının trajik ölümü sonucu dedesinin yanına taşınması ve dedesinin tüm engellemelerine rağmen babasının yolundan giderek iyi bir boksör olmasını anlatırdı. Gerçekten de güzel bir konusu vardı. Gerçekçi kurgusu ve dramatik yapısı ile çocukluğumun en güzel hatıralarından birisidir. İyi ki varsınız Japonlar... :)

Adsız dedi ki...

Tüm zamanların gelmiş geçmiş en güzel çizgi filmiydi. Senaryosu o kadar mükemmeldi ki ondan dizi hatta sinema bile çekilebilirdi ve yetişkinlere uygun bile olabilir, bir çizgi film olduğu halde. Elinde bu çizgi filmin bölümleri olan arkadaşlar varsa lütfen bana ulaşsın (zonbadi@hotmail.com)

tumblr dedi ki...

Bende bilirim bu çizgi filmi. Bende iz bırakan yapımlardandır mücadele eden çocuk

Unknown dedi ki...

İlk olarak Tele On da daha sonra Star 1 de ondan da sonra Kanal 6 da yayinlandi.