Çarşamba

PİCKWİCK KLUBÜ (Hayalet Hikayeleri)

Orjinal adı ''The Pickwick Papers'' olan romandan uyarlama çizgi sinemadır.. Pickwick klubü üyelerinin gece yarısı bir araya gelerek, birbirlerine korkunç hikayeler anlatmalarını konu alır, Onlar anlatırken de bu hikayeler canlanır. 90'larda HBB kanalında çokca yayınlanmıştır.. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

5 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

HBB kanalında çeşitli dönemlerde hafta sonu sabahları izlemişimdir bu çizgi sinemayı.. Victoria İngilteresi diyebileceğimiz bir çağda bir grup kodaman birleşir ve birbirlerine hayalet öyküleri anlatırlar. Her öykü kısa çizgi filmler olarak sunulur ve C.Dickens'ın o kasvetli dünyası birer birer önümüze serilir. Şuan izlesem eminim eski tadını vermez ama çocukluğumda tüylerim diken diken izlerdim. Ayrıca küçük bir not düşeyim, gelecekte Tim Burton tarafından filmi yapılırsa şaşırmayın..

Shadow Hunter dedi ki...

Bu da çok iyi bir çizgi filmdi

Adsız dedi ki...

İyi günler herkese tekrardan :) Ben bu çizgifilme Annemin aldığı cd sayesinde izlemiştim çocukuluğumun en keyif veren olaylarından biri ayrıca en sevdiğimi çizgifilmdir kendisi garip bi ürpertiyle yağmurlu bigünde bunu izlemenin verdiği zevki hiçbişeye değişmem elimde cd si bulunuyor fakat çiziklik nedeniyle çalıştıramıyorum acaba internette Türkçe dublaj veya altyazılısı varmı varsa nerelerde beni bi bilgilendirirseniz çok memnun olurum tekrardan herkese iyi günler

Televizyon dedi ki...

eski çizgi filmler daha güzeldi yeni çizgi filmler çoğu çocuklar için bence çok sakıncalı..

Adsız dedi ki...

İlk kez TRT de 1988 yılında yayınlandı