Pazartesi

TENEFÜS ZİLİ

''Disney'in Tenefüs Zili'' olarak da bilinir.. Orjinal adı RECESS olan Disney yapımı eğlenceli çizgi dizi, 1998 yılında ilk olarak TRT 1'de, daha sonra da atv kanalında yayınlanmıştır... (eskicizgifilmlerim.blogspot)

8 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

Bana göre 90’lı yılların sonlarında yayınlanmış olan en iyi çizgi filmdir. Disney konseptinin çok ötesinde bir yapımdır ve hâla Disney’den nasıl böyle bir çizgi dizi çıktığını anlayamıyorum. Büyüklerin dünyası ve yaşantıları okula o kadar güzel uyarlanmıştır ki, hemen hemen her bölüm yüzümüzde tebessüm oluşturur. Klasik Looney Toons tarzı sulu şakalar yerine gayet zekice hazırlanmış espriler farklı göndermelerle bizlere sunulur. İsminden de anlaşılacağı gibi bir grup çocuğun ders ve daha çok teneffüs aralarında başlarından geçen maceralar konu alınır. Ana karakter diyebileceğimiz fırlama ve kural tanımaz Tj detweiler’ın başını çektiği grup, iri yapılı ancak görünüşünün aksine gayet kibar Mikey, kenar mahallede büyümüş ve erkekler gibi dövüşmeyi seven Spinelli, çok bir özelliği olmayan sportmen zenci çocuk Vince, çok bilmiş inek öğrenci Gretchen ve kısa boylu ezik yapılı Gus’dan oluşur.. Ama çizgi filmi asıl başarılı kılan şey ana karakterlerden ziyade yan karakterlerin ilginç ve eğlenceli olmalarıdır. Özellikle bir Amazon kabilesi formatında yaşayan ana sınıfı öğrencileri, ismini şuan hatırlayamadığım ispiyoncu çocuk ve sürekli kehanetler uydurarak ortamı geren gizemli çocuğun olduğu bölümler daima beni çok güldürmüştür.. :)

ishak dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
SSUSAR12 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Çizgi filmim başladığı saati gözlerdim hep başlayınca mutlu olurdum ki çizgı filmin resmini görünce şuan bile heyecan yaptım :-) Site genel itibariyle güzel yapanlarin ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

güzel paylaşım inşalah filmini yüklersiniz

Roy Fokker dedi ki...

Geçen hafta Disney kanalında çizgi sinemasını izledim. DJ ve arkadaşları, eski okul müdürünün yaz tatilini yok etmesini engellemeye çalışıyorlardı. Çizgi sineması da Tv serisi gibi eğlenceliydi..

Unknown dedi ki...

Helal yaa! En sevdiğim çizgi film internette bulamıyorum keşke izleyebilsek

Adsız dedi ki...

Disney Plus'ta yayınlanıyor bu