Pazartesi

ROBİN HOOD


90'lı yıllarda çeşitli kanallarda yayınlanmış bir anime'dir.. Konusu ise şöyledir.. Huntingtonlar’ın şatosu, Baron Alwine’nin emirlerine karşı çıktıkları için yakılır. Genç Robert Huntington (Robin Hood) ve kuzenleri; Will, Barbara ve Winfred, mecburen Sherwood ormanına kaçarlar. Gizemlerle dolu ormanda, kendilerine sığınacak yer ararlar ve kendilerine ağaç ev yaparlar. Ancak şimdiye kadar alışık olmadıkları bu ortamda kendilerine yeni bir yaşam kurmaya çalışırlar ve oldukça zorlanırlar. Sherwood, büyülü bir yerdir ve Robin, ormanda büyülü bir geyik görür ve onu takip eder. Geyik onu yiyeceğin olduğu yere götürür. Bu sırada, Baron’a sadık genç şövalye Gilbert da, Robin ve kuzenlerinin peşindedir.
Kahramanlarımız, ormanda, önce Rahip Tuck ile karşılaşırlar. Ardından Baron’un zulmünden kaçan ve Sherwood ormanına sığınan gençlerin çetesi ve çetenin başındaki Küçük John (Little John) ile tanışırlar. Küçük John, Robin ve kuzenlerini pek sıcak karşılamaz. Küçük John ve Robin, Baron’un arabasına saldırdığında kahramanlarımız genç ve güzel Marian Lancaster ile tanışırlar. Baron’un, Marian ile çok daha farklı planları vardır. John ve Robin, aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara koyarlar çünkü ikisi de Baron’un kurbanlarıdır. İkisi de, birbirini desteklemeye karar verirler böylece ortaya zenginden alıp fakire veren, fakirlerin koruyucusu; Robin Hood ve Sherwood çetesi çıkar... (eskicizgifilmlerim.blogspot)

3 yorum:

Quantum dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Quantum dedi ki...

ロビンフッドの大冒険 Robin Hood no Daibouken ilk olarak HBB'de hep aynı bölümlerini yayınladılar daha sonra Show Tv ve Kanal 6'da da yayınlandı.

Adsız dedi ki...

Doğru HBB hep Gilbert'in uçurumdan yuvarlandığı zaman yeniden başlatırdı. Show TV'de de sonunu görmemiştim. Daha sonra Kanal 6 yayınlayınca sonunu görmüştüm.