Salı

SYLVAN (SİLVAN)

 90'ların ortalarında öncelikle TRT 1 kanalında ve daha sonra çeşitli kanallarda yayınlanmış olan çizgi filmdir. Şovalye olan Tilkimizin maceralarını konu alır. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, shaman king'i de alabilir miyiz listelere? :)

Adsız dedi ki...

bir de disney'in teneffüs zili, atv'den.

Adsız dedi ki...

saçma bir çizgi filmdi 90 ların sonunda show tv de görmüştüm.

MaTRiX_23 dedi ki...

Bunun bölümlerini tr.dub. veya ingilizce altyazısını bulma şansımız varmı acaba?

CİCOS dedi ki...

Maalesef ben Türkçe dublajına internet ortamında hiç rastlamadım. :/

Ediz dedi ki...

TRT'de yayınlandığını bilmiyordum ama 1998'de Show Tv'de, 2001-2002 sezonunda da brt'de yayınlandı. Bu dizinin yaratıcısı İspanyol bir abimiz olan Antoni D'ocon, daha başka bir sürü bildiğimiz çizgi diziye imzasını atmıştır. En meşhur yapımı da şüphesiz herkesin tanıyacağı The Fruitties'dir. Yapımlarında ağırlıklı olarak hayvanları ve cansız nesneleri konuşturur, insanlara pek fazla yer vermez.
Bahsettiğiniz Sylvan adlı yapımını sevemeyenlere de aslında hak veriyorum. Çünkü bana göre bu serinin içeriği çocuklara göre biraz ağırdı. Düşünün; ben 2001-2002'deki son tekrarında 13-14 yaşlarındaydım ve inatla izlememe rağmen bir çok mevzuyu anlayamamıştım. Bence şimdiki hâlimizle bir kez daha baştan sona kesintisiz izlesek saçma gelmez diye düşünüyorum. Ha, yine anlayamazsak gerçekten dandik bir seriymiş demektir. :D

Ediz dedi ki...

Bu arada baş kahraman olan Sylvan'ı ve onun abayı yaktığı kızın dublajını, yine o dönemlerde çok popüler bir Meksika dizisi olan Rosalinda'da Rosalinda ve Fernando Jose'yi konuşan Birtanem Candaner - Ahmet Taşar ikilisi yapıyordu. :))