Pazar

BİR ZAMANLAR WİNDARİA VADİSİ

Orjinal adı, Windaria: Legend of Fabulous Battle...1990 Yılında TRT 3 kanalında yayınlanmıştı... Konusu ise şöyledir; Izu ve Marin, Çiçek Köyü'nde yaşayan ve geçimlerini yetiştirdikleri sebzelerle sağlayan iki âşıktır. Sular şehri Isa’ya pazara geldikleri bir günde, Isa’nın sur duvarlarında bulunan kapaklar açılır ve deniz suyu şehre dolmaya başlar. Izu, kahramanlık yaparak kapakları kapatır ve Isa şehrini kurtarır. Bu saldırı sonucunda yakalanan sabotajcı suçunu itiraf eder ve böylece Isa, Paro’ya karşı savaş kararını almış olur. Ancak Isa’dan Prenses Ahanas ile Paro‘dan Prens Jill birbirlerine aşıktırlar ve savaşı durdurmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerdir....(eskicizgifilmlerim.blogspot)

6 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

Bu çizgi sinemayı çok küçükken izlemiştim. Aradan uzun zaman geçti, aklımda sadece çok zayıf ve kısa görüntüler kaldı. İsmini unuttum, net birşeyler zihnimde oluşmadığı için kimseye doğru bir şekilde anlatamadım.. Soramadım, sorgulayamadım... unutulmaya yüz tutmuştu ve hafızamın dehlizlerinde kaybolup gitmişti.. Ama şimdi yanlız olmadığımı en azından bu animeyi izleyen başkalarınında olduğunu, ve benim o dönem kendi kendime kurguladığım bir hayal olmadığını anlıyorum. Sevindim birden! :)

Adsız dedi ki...

Bunu izlediğimde 5-6 yaşlarımdaydım aradan 12 yıl geçti ismini falan hatırlamıyordum aramadığım yer kalmadı ve şans eseri karşıma çıktı :) Teşekkürler.

phoenix dedi ki...

yıllarca bu animenin izini sürdüm, hiçbir anahtar kelime, işe yaramadı, hiçbir arama motorunda, imdb'de, youtube'da bulmayı umduğum hiçbir yerde bulamadım ve sonunda bu blogda izine rastladım. Gerçekten minnettarım, umarım tekrar izlemenin de bir yolunu bulurum:)))

Adsız dedi ki...

ben eski çizgifilmleri izlemek istiyorum nasıl izleye bilirim ? yardımcı olun çocukluğuma dönmek istiyorum ..........

cicos dedi ki...

Bizlerde zaten çocukluğumuza dönmek isteyenler olarak hepimiz bu sayfada buluştuk...Maalesef eski çizgi filmlerin türkçe dublaj bölümlerini izleyebileceğimiz belirli bir site yok... Ancak tek tük bölümler sanal alemde yer almakta... bunların bazılarını da facebook sayfamızda daha önce bağlantı olarak paylaşmıştık... Oraya bakabilirsiniz...

Adsız dedi ki...

TRT nin cuma aksamlari yayinlanan bir cizgi film kuşağı vardi 80lerin sonlari ya da 90larin başları heralde, ben ilkokuldaydim. O zamanlar anime nedir buyuk ihtimalle bilinmediginden bunu ve bu tur filmleri cizgi film diye yayinlarlardi. Biz de bayila bayila izlerdik ancak simdi dusununce o yaş için ne kadar karmasik konular icerdigini anlayabiliyorum. Yıne de aklimda cok hos cocukluk anilari olarak kaldilar. Buldum ama tekrar izlemeye cekiniyorum cunku ayni hissi vermeyecegini biliyorum :)