Pazartesi

PİLLİ BEBEK

Korku filmi görünümündeki bu ''PİLLİ BEBEK'', TRT'nin 1971-72 ve 73 yıllarında yayınladığı, kukla animasyon çocuk dizisinin kahramanıdır... Orjinal adı ise ''Torchy the Battery Boy''....(eskicizgifilmlerim.blogspot)

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Görüntüsü biraz korkunç olabilir. Fakat korku filmi değildi. Çok iyiydi pilli bebek. Televizyon tarihinin bizim ülkemizde ilk çocuk filmiydi diyebilirz. Akşam tv onunla açılırdı. Komşu çocuklar hep birlikte oturp izlerdik.
Zamanına göre çok iyi çekilmiş, çizilmemiş hareketli (veya pilli) kuklalar filmde oynatılmışlar. Robot gibi. Mesla pilli bebeğin bir kayığı var, içine biniyorlar, baya suda gidiyor. Hayal gücünü düşünün. Çok sevimliydi.

Roy Fokker dedi ki...

katil bebek çaki ye benziyor. :)

Erdener KAVALCI dedi ki...

Ahhh nihayet
Ablamla beraber seyrederdik. Ne kadar akranıma sorduysam da bir hatırlayana rastlayamamıştım. Demekki efsane gerçekmiş.
Çok sevindim. Eski bir dostu bulmuş gibi oldum.

Unknown dedi ki...

Bende çok iyi hatırlıyorum.

Unknown dedi ki...

Tv nin ne zaman yayına başladığı konusunda eşimle bayağı bir tartıştık son darbeyi ben vurdum 1071 de ben pilli bebek izliyordum dedim o ne dedi kaldı araştırdım buldum sonunda harika bir duygu ve o zamanlar ben 2.5 yaşındaydım :)

cicos dedi ki...

çok iyi hafıza tebrikler :))

Unknown dedi ki...

Yorumunuzda bu çizgi filmi çok iyi hatırladığınızı söylemişsiniz ben reklamcılık bölümü öğrencisiyim bu çizgi filmden sonra bir reklam kuşağı giriyormuş burda hangi reklam oynatılıyordu bunu hatırlıyor musunuz acaba bu benim için çok önemli.

Unknown dedi ki...

Ben 53 yasindayim ve Bu cocuk dizisini cok severek izlerdim. Ya karpuzdan yada ona Benzer bir evi vardi . Birde yasli Dede. Bundan sonra ki reklamlarda her zaman ulker reklamini hatirliyorum. Bir bilmecem var cocuklar diye bastardi. Televizyon yayinin haftada 3 gun oldugu ve yalnizca 4-5 saat yayin olurdu. Televizyonda 2 saniye gozuken meshur olurdu. Abartmiyorum.

Suavi dedi ki...

Ben de önce heyecanlandım sevindim ancak bu film benim hatıralarıma pek uymuyor. Pilli bebeğin müziği bu değildi. Klasikti, Haydn sanırım. Aya giderdi, Ay peynirdendi. Ay Kralı vardı, Şaşkın Kral. Traş suyunu çay diye içer, çayla traş olurdu. Bunları hatırlayan var mı ya da yanılıyor muyum diye öğrenmek için yazıyorum. (1968 doğumluyum, Plli Bebeğin bana tattırdığı heyecanı hiç unutmam, hala hissederim.) Selamlar.

Seyda dedi ki...

Pilli bebek benim çocukluğum resmen.yasitlarima hep sordum ama hatirlayani görmedim 😊ben içeriğini hatırlamıyorum ama çok seviyordum. Bizim evimizde tlvzyn yoktu komşuya gider seyrederdik tlvzyonun önune oturup seyrederdim. 😊

Unknown dedi ki...

Suavi çok haklı. Hep Pilli Bebeği peynirden ayda hatırlıyorum.






CİCOS dedi ki...

Merhabalar, pilli bebek ve Haydn (peynir gezegeni) dediğiniz diziler sanırım farklı. Ben blog sahibiyim ve 1982 doğumluyum. 1966 doğumlu kuzenim bana hep ''Haydn Hay'' diye bir çizgi filmden bahseder durur. Çok araştırdım fakat şimdiye kadar maalesef bulamadım :/