Pazar

SİHİRLİ ŞÖVALYELER


90'Lı yılların ortalarında Show tv'de, sonlarına doğru da, Brt kanalında yayınlanmış olan anime'dir. Hikaye, Hikaru Shidou, Umi Ryuuzaki ve Fuu Hououji isimli üç genç bayanın, Prenses Emeraude tarafından, adına “Cephiro” denilen mistik bir dünyaya çağırılmasıyla başlıyor. Hikaru, Umi ve Fuu, Yüksek Rahip Zagato tarafından kaçırılan, Prenses Emeraude'yi kurtarmaları için Cephiro'ya çağırılırlar. Fakat bundan önce uzun bir yolculuğa çıkmaları, bu yolculuk esnasında Cephiro’nun üç efsanevi tanrısını diriltmeleri ve bununla beraber, efsanevi “Magic Knights (Sihirli Şövalyeler)” olmaları gerekmektedir. Çünkü bunu efsaneye göre, sadece başka bir dünyadan çağrılan kişiler yapabilir. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

6 yorum:

Unknown dedi ki...

TEK KELİMEYLE MÜKEMMEL BİR ÇİZGİ FİLM SESLENDİRMESİ,ÇİZİMİ KONUSU KARAKTERLERİYLE BAMBAŞKA..

oyun dedi ki...

harika bir yapım..

Kutup dedi ki...

En sevdiğim ve bende değeri çok büyük olan anime, tekrar sevenlerine ulaştırmak için altyazılarıyla baya uğraştım.. şimdi internette herkes ulaşabiliryor artık :)

Emeraude dedi ki...

Özellikle Clamp'ın son animeleri görsel şölen yaşatıyorken yeniden Sihirli Şövalyeler (Magic Knight Rayearth) yeniden yapılsa harika olurdu doğrusu. Bazı bölümlerde karakterler baya çirkinleşiyordu Bu arada animelere altyazı gibi paylaşımlar yapan ve özellikle çeviren arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Onlar olmasa ne yapardık?

Quantum dedi ki...

魔法騎士マジックナイト)レイアース Majikku Naito Reiāsu TV8'de de yayınlandı.

Adsız dedi ki...

az önce bir gün içinde yeniden bitirmiş olduğum efsane anime aynı tadı başka hiçbir yapımda bulamadım keşke daha fazla sezonu olsaydı. bu arada orijinal versiyondan sonra yapılmış kısa bir versiyonu da var ama maalesef alakası yok. çok seviyorum gerçekten hikaru <3