Perşembe

KOBRA: UZAY MACERASI


İnternetteki araştırmalarıma göre bu çizgi dizinin bayağı bir hayran kitlesi var. Konusuna gelince...Cobra, ismi çok iyi bilinen bir korsandır. Ancak uzun bir süredir ortalıkta görülmemektedir. Düşmanları tarafından ortadan kaldırıldığı düşünülürken, O kendi hayatını ve yüzünü değiştirmiş, hafızasını da sildirmiştir. Gördüğü bir rüya sonucunda kendi kayıp olan benliğini hatırlamaya başlamış ve eski macera kaldığı yerden yeniden başlamıştır. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

3 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

Orjinal ismi Space Adventure Cobra'dır. Show tv'nin ilk dönemlerinde çıkardı. Cobra isimli bir uzay korsanının maceralarını anlatırdı. Cobra, eski bir uzay korsanıdır. Geçmişte yaptığı kötülüklerden arınmak ister. Örgütünü ispiyonlar ve karşılığında geçmişe dair hafızasını sildirerek, yüzünü değiştirir. Karizmatik bir kişi iken koca burunlu, sarı saçlı komik bir adama dönüşür. Bundan sonrası ise hafızası silinmiş Cobra'nın tesadüfen kolundaki güçlü silahı farketmesi ve bu yüzden geçmişini araştırarak girdiği ilginç maceraları anlatır. İyi bir kurgusu, sağlam bir senaryosu vardır. Robotech'ten sonra izlediğim en iyi bilim kurgu animesidir..

Akuma_Blade dedi ki...

Geçtiğimiz yıl Cobra'yı anmak için 3 miniseri yapılmıştı.

Unknown dedi ki...

İste buuuuuu. Hayatimin cizgi filmi. Ve hala merakla bekliyorum bakalim ne zaman bunun filmini yapacaklar diye. Finaldeki o saydam iskeletorla dovusu harikaydi. O dovuste cok iyi hatirliyorum kolundan cikan silahla degilde 6 patlari vardi birde magnum vari cobranin onunla oldurmustu.