Salı

SÜPERMAN


Çizgi roman'dan uyarlanmış çizgi filmdir. Clark Kent kimliği altında yaşayan, fakat acil durumlarda Süperman'e dönüşen, başka bir gezegenden gelmiş olan, pelerinli yakışıklı kahramanımız. :)  (eskicizgifilmlerim.blogspot)

1 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

Çelik adam. Adaletin simgesi! DC Comics'in gururu! Amerikanın kültür ikonu! Peki ya ne kadar Amerikan???
Süperman'ın Yahudi propagandası için kullanıldığı söylenir. Belkide ilk olarak yapılma amacı budur. İlginçtir ki, yahudi mitleriyle ilgili benzerliklerde taşır. Musa'nın öldürülmek üzereyken bir sepete konulup, kaderine terkedilerek nehre bırakılması ve tesadüfen Mısırlılar tarafından bulunması ile Süperman'in gezegeni patlamak üzereyken, küçük bir uzay aracına konulup uzaya gönderilmesi ve tesadüfen dünyaya düşmesi arasında benzerlikler farkediliyor. Clark Kent, gençliğinde yanlışlıkla bir adamın ölümüne neden olur. Vicdan azabı duyar. Hayatını sorgular, uzun bir yolculuğa çıkar ve sonunda gerçek kimliğini bulduğu o mağarayı bulur. Tıpkı Musanın; Mısır prensi iken yanlışlıkla bir işçinin ölümüne neden olup, kendini çöllere atması, yeni bir hayat kurup çobanlık yaparken yanlışlıkla o dağa çıkıp orada Tanrı ile konuşması ve kendi kimlğini bulması gibi... Sonuç olarak ikiside evlerine birer kurtarıcı olarak geri döner. İnsanlarını kötülüklerden korumakiçin doğa üstü güçlere sahiptirler...
Belkide ben komplo teorileri üretiyorum ve hiçbir bağlantı yoktur. Ama Süperman bana daima itici gelmiştir. Çok mükemmel!..