Pazartesi

UZAY GEMİSİ YAMATO


TRT 2'de 90-91 yıllarında yayınlanmış çizgi film. STAR BLAZERS olarak bilinir ancak diğer adı SPACE CRUİSER YAMATO'dur. Uzak bir gezegen olan Gamilus ile insan ırkı arasında büyük bir savaş boy göstermiş ve Gamilus’un yollamış olduğu radyoaktif asteroitler Dünya atmosferini yaşama elverişsiz hale getirmiştir. Gamilus’un ikiz gezegeni olan Iscandar’dan gelen bir mesajda radyasyonu etkisiz hale getirebilecek bir proje olduğunu, ancak bunun için 148.000 ışık yılı bir mesafe gitmeleri gerektiği yazılıdır. Bu görev üzerine 2. dünya savaşından kalma bir savaş gemisi enkazı olan Yamato mesajda yazılı olan çeşitli bilgiler doğrultusunda restore edilir ve göreve çıkacağı güne kadar; bir sır gibi saklı tutulur. Yol uzun, düşman çok etkili ve kurnazdır. Ancak Yamato’nun başa çıkması gereken tek zorluk Gamilus değildir. Yaşanan bütün zorluklara rağmen Yamato görevi yerine getirmelidir, çünkü insan ırkının geleceği 365 günün içinde değişecektir. (eskicizgifilmlerim.blogspot) 

5 yorum:

Adsız dedi ki...

harika tek kelimeyle. bir efsanedir benim için izleyeli 20 sene olmuştur herhalde burda görmek süpriz oldu.konusunun bügün bile saçma sapan dizilerin bırakın yanından 1milyar ışık hızı yanından geçemez.sagol eski dost yaşattıgın her duygu için.ayrıca bu sayfayı yapan çok özel insana da teşşekür ederim.aslan payı sizin.

Akuma_Blade dedi ki...

Yamato'nun yıldönümü bu yıl Japonya'da bir live action film bir de 3D anime filmle kutlanıyor.

Akuma_Blade dedi ki...

Yamato: Fukkatsu-hen DVD/Blu Ray'i dün Japonya'da çıktı

Adsız dedi ki...

Bu cizgifilm cok populer bir seri. Oyleki baska cizgifilmlerdede gonderme yapilmistir. Ninja cocuk igano kabamaru da

Adsız dedi ki...

Firtina gemisi diye yayinlanmisti altinda birde bora gemis vardi . Uzaylilar bu geminin pesindeydi ama bir turlu yerini tespit edemiyorlardi. Bugun youtube da introsuna baktim muzigi aklimda kalan muzik degilmis. Deniz altinda geciyordu izledigim bolumler. Sonra yzaya falan cikiyordu galiba.