Salı

SNOOPY

Kanal 6'nın altın çağında, 90'ların başında yayınladığı çizgifilmlerden birisidir. Ukala Snoopy, ondan daha ukala olan sarı cik cik ve Charlie Brown'un maceraları. Tabi bir de tuhaf arkadaş tayfaları. Çok eğlenceli bir çizgifilmdi. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

4 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

Karikatürist Charles M. Schulz'un bir gazetede bant karikatür olarak yayınladığı ve sadece Amerika'da değil Dünyanın bir çok ülkesinde gösterilen büyük ilgi sonucu çizgi filme çektiği tüm zamanların en iyi çizgi filmlerinden birisidir. Hatta benim için daima ilk beş içerisinde yer alır. Yıllar önce ilk kez Kanal 6'da izlemiştim Charlie Brown ve arkadaşlarını. Lucy'den, Sally’e, Linus'dan Woodstock'a kadar tüm karakterlerin kendi başına başrol alabilecek potansiyeli olduğunu açıkça söylemeliyim. Zaten bu çizgi filmde farklı ve güçlü (ilginç) karakterler hikayeye zenginlik katan ve sıkılmadan zevkle izlememizi sağlayan en önemli unsurdu. Tabiki Snoopy ve Charlie Brown'a ayrı parantez açmak gerekiyor. Kimine göre oldukça zeki, bana göre ise şizofren Snoopy’nin kendine özgü bir hayatı vardır. Charlie Brown ise tam bir kaybedendi. Hiçbir işi doğru gitmeyen, üzerinde daima karabulutların dolaştığı, beceriksiz, şapşal ama içinde her zaman umut olan bir karakterdi. Onun kaybederken hayata bakışı mizah malzemesi olur ve bizi güldürür, hemde çoğu kez aynı hikaye ile güldürürdü.. Sürekli olarak uçurtmasını yiyen ağaçla yaşadığı maceraları, televizyonda gördüğü ve aşık olduğu küçük kızıl saçlı kızı aramak için çıktığı yolculuklar ve Charlie Brown’un Amerikan futbol topuna tam vuracakken Lucy’nin topu sinsice çekerek C.Brown’un yere düşmesi ilk aklıma gelen güldürü tekrarlarıdır. Bir küçük detay vereyim; Snoopy’nin hemen hemen tüm bölümlerini izlemişimdir ve hiçbir bölümünde bir saniyelik bile olsa yetişkin bir insan gördüğümü hatırlamıyorum. Hatta görmeyi bırakın, sesini bile net duyamazdık. Yani Charles M. Schulz sadece çocuklardan oluşan bir dünya yaratmış ve onu tüm saflığı ile biz çocuklara sunmuştu..

Unknown dedi ki...

Etkileyici yapimlarin basinda gelebilecek bir basyapittir snoopy. İzleme serefine mudahil olan kisilerin basinda olmak bana gurur veriyor

Adsız dedi ki...

Snoopy, charlie brown ve peanuts çetesi... Çok felsefik bir yapımdı. 2014 yeni serisi çok yakında kidz tv'de başlayacakmış, bilginiz olsun.

Adsız dedi ki...

Kanal 6 da yayınlandı 1994 te