Çarşamba

BASKET ATEŞİ


Slam Dunk.. Dönemin çocukları ve gençlerine basket sevdasını aşılayan ve ülkemizde oldukça fazla sayıda fan kitlesi olan bir anime'dir. 90'ların ortalarında Show tv'de yayınlanmıştır.  Konusuna gelirsek; Hanamichi Sakuragi, sürekli kavga eden, sürekli aşık olan ve de sürekli reddedilen, liseli bıçkın bir delikanlıdır. En son aşık olduğu Haruko Akagi, tarafından da reddedilir. Ama Haruko, Hanamichi’ye bunun nedenini açıklar. Basketbol klübünden biriyle çıkmak istemektedir. Sevdiği kızın kalbini kazanmak ve onunla çıkmak için, o zamana kadar amatör olarak yaptığı dövüş sporlarından başka sporla ilgilenmemiş olan Hanamichi; basketbol klübüne katılmaya karar verir. (eskicizgifilmlerim.blogspot.com)


10 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

Çok eğlenceli bir animeydi. Hanamichi çok iyi basketbol oynayamasada, iyi smaç basardı. Beyaz tenli, siyah saçlı (ismini hatırlamıyorum) takım arkadaşı ile sürekli rekabet halindeydi. Onu kıskanırdı. Hanamichi bazen muziplikler yapar ve Goril diye nitelendirdiği; takımın esmer, iri yapılı, lider oyuncusundan sürekli fırça ve dayak yerdi...

İbrahim dedi ki...

süper eğlenceli, aşırı komik, biraz romantik bir o kadar da öğretici bir animeydi. okuldan gelir gelmez bunun için tv karşısına kurulurdum. baş kahraman çok komik ve hırslıydı. çok azimliydi kızıl kafa :) şimdi netten bir kaç bölümüne baktım da basketbolu öğretmek için yapılmış gibi çok faydalı ve eğlenceli bir anime.

Emeraude dedi ki...

Kızların Kade Kade Kade çığlıkları arasında gariban Hanamichi Haruko'ya kendini beğendirmek için uğraşır dururdu. Esas kızımız gönlü ise yıldız oyuncu Kade'de idi. Uzun bir seri olduğu için bizde sonuna kadar ekranlarda izleme şansı bulamadık elbet. Bazen maçlar o kadar uzun sürerdi ki sıkılırdım. Bu seride netlemesi gerek duygusal öğelerin tümü havada kaldı.

Adsız dedi ki...

harika bir çizgi filmdi gerçekten keşke türkçesini bulsama anında arşivlicem... ama yok :(

Unknown dedi ki...

Tüm seriyi daha dün bitirdim.
Yıllar sonra (ki yaklaşık 20 sene sonra) tekrar izlemek harika. Altyazılı da olsa mutlaka izleyin.
Gülmekten çatlayacağınız bir çok bölüm, bir çok sahne var. Kahramanımız kızıl kafa Saguragi Hanamhichi,
aşık olduğu kız Haruko-san, en büyük rakibi Rukawa,
takım kaptanı Akagi (Goril) ve daha diğerleri sizleri bekliyor.

Unknown dedi ki...

serkan culha bana da gönderebilirmisin tüm seriyi.. yada nerden indirebilirim.. cevap yazarsan sevinirim

Unknown dedi ki...

Türkçe dublaj şeklinde bulamadım. Dublajlı link varsa yazarsanız sevinirim.

CİCOS dedi ki...

Maalesef Türkçe dublajlı videoları hiçbir yerde yok. Fakat internet ortamında bazı anime forumlarında türkçe altyazılı videolarının olduğunu duymuştum. Araştırıp bulabilirsiniz..

Unknown dedi ki...

Şimdi Türkçe dublaj olmaması çok saçma. Yıllar önce Show tv de dublajlı olarak izlemiştik.

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir çigi filmdi 1997 de Show tv de yayınlandı...Yeni bölümleri çekilebilirmiş, ulusal turnuva olsa konusu👍