Perşembe

LADY OSCAR


Fransız devrimi ile sona erecek olan aşk savaş ve kahramanlık öykülerini anlatıyordu kahramanımız Oscar Fransua dö Jarjaye erkek gibi yetiştirilmiş çok güzel bir kadındı. Kraliçe Marie Antuanet'in korumasıydı kraliçenin İsveçli sevgilisi Fersen'e aşık olmuş Fersen kraliçeyle, kralı boynuzlarken Paris'in karanlık sokaklarında isyanları bastırmak için çarpışıp durmuştu. Sonunda yıllardır kendini seven seyis Andre ile mercimeği fırına vermiş İhtilal'in patlak vermesi ile Bastille'i havaya uçurup tüm kahramanlarımız topluca Hakkın rahmetine kavuşmuştu. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

anacım ne acıklı diziydi bu

Adsız dedi ki...

oscar olmak için cok dua etmiş ve kendimi çok benzetmiştim ona

Emeraude dedi ki...

Bu seri bir tam bir klasik işte. Müzikleri, konusu... Birçok kişi fransız devrimini bu anime ile öğrenmiştir. Seriyi sinamalaştırıp bir sinema versiyonu yapıldı diye biliyorum ama ne hikmetse kaç yıl geçti ama hala yayınlamadı yapımcı şirket.

Adsız dedi ki...

İzleyemiyorum

Quantum dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Quantum dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Quantum dedi ki...

ベルサイユのばら Versailles no Bara ilk Kanal D'de Küçük Kız adıyla sabahları yayınladı. Daha sonra Kanal 6'da Lady Oscar olarak defalarca yayınladı. Ondan sonra TRT'de yayınladı. Nihayet BRT'de yayınladı. Diğer çizgi filmlerden bu kadar fazla yayınlanan çok azdır.