Salı

DEİTY


Asıl adı GOD MAZİNGER. Bazı arkadaşlar Türkiye 'de ''Dragon Savaşçıları'' adıyla yayınlandığını iddia etse de, HBB kanalında ''DEİTY'' adıyla yayınlanmış. İzlemiş olanlar için ise konusu şöyleki; Sıradan bir okul öğrencisi olan Yamato Hibino, farklı boyuta yaptığı gizemli bir yolculuğun ardından Mu ülkesine gider ve dinazor ordularına sahip Dragonia İmparatorluğu`nun, ülkesini egemenliği altına alma girişimlerine direnen Kraliçe Aira ile tanışır. İmparator Dorado ve oğlu Prens Eldo`nun işgal planlarına karşı tek umut, Mu ülkesinin efsanevi kurtarıcısı taş halindeki dev bir robot yani God Mazinger`dir ve Yamato onu canlandırarak yegane kurtarıcı olarak kraliçeye yardım edecektir. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

3 yorum:

Emeraude dedi ki...

Ben bu seriyi HBB'de gördüğümü anımsamıyorum. Kanal 6 ekrana taşımıştı. Orijinal adını bulabilmek için (müziklerini indirmek istiyordum çünkü) Abd'de bulunduğum sıralar okul kütüphanesinden edindiğim anime serilerini anlatan koca bir kitabı ablamla taramıştım. Karakterin adını hatırlamak çok işime yaramıştı. Neyseki bizde arap kanalların yaptığı gibi abuk subuk isim değişiklikleri olmuyor. Bu şekilde ismini bilmedğiğm birçok animeyi nette tarıyarak bulabilmişiğim vardır:)

Unknown dedi ki...

Cok severdim bu animeyi hic kacirmazdim

Quantum dedi ki...

Kanal D'de yayınlandığında sonunu yayınlamamıştı. Daha sonra Kanal 6 defalarca baştan sona yayınladı. O zaman güzelce izleyeebilmiştim....