Pazartesi

DRAGON BALL

1998 Yılında Atv'de yayınlandı. Goku, ormanda ufak bir kulübede, ölmüş büyük babası Son Gohan'nın ona bıraktığı dört yıldızlı Ejder Topu'yla yaşamaktadır. Goku, bu Ejder Topu'nu, büyük babası zannetmektedir. Bir gün bu ejder toplarını arayan Bulma adında bir kız gelir ve Goku'ye Ejder Toplarının büyüsünü anlatır; "Yedi tane Ejder Topu varmış. Bunların içindeki yıldızlar sayesinde parıl parıl parlıyorlarmış. Bir taneden yedi taneye kadar hepsini toplarsan ve doğru ilahiyi söylersen, Ejder Shenlong, gelip senin herhangi bir isteğini yerine getirirmiş. Ama yalnızca bir tanesini!!" der. Bunun üzerine Goku ve Bulma bol aksiyon ve komedili uzun bir maceraya atılırlar ve Ejder Toplarını aramaya başlarlar. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

2 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

Hala oturup çocuk gibi bir çok anime izlerim, ama Dragon Ball kadar beni güldüren ve eğlendiren sanırım çıkmamıştır. Songoku ismindeki saf, neydiği belirsiz çocuğun (kuyruğu vardı)ejder toplarını araması ve bunun sonucunda giriştiği eğlenceli maceraları anlatırdı. Japonların dövüş sanatları kültürü ile bilim kurgunun birlikte harmanlandığı çok eğleceli bir animeydi.
Songoku gerçekten ilginç bir çocuktu. Dolunay çıkınca King Kong tarzı dev bir canavara dönüşür, ortalığı yakar yıkardı. Sonra bitkin düşer ve uyandığında hiçbirşey hatırlamazdı. Sanırım dövüş ustası olan dedesinide o şekilde kendisi öldürmüştü. Bundan da habersizdi. Songoku'nun uçan bir bulutu vardı. Onun üzerinde istediği yere uçar giderdi. Ayrıca istediği kadar yükseğe uzayabilen bir sopası vardı.
Bu animenin yan karakterleride çok güçlüydü. Özellikle büyük bir dövüş ustası olan ve Songokuya da eğitim veren kaplumbağa adam vardı. Bu adam küçük bir adada yaşar ve en büyük tutkusu kadın iç çamaşırlarını koklamak olan sapık bir ihtiyardı...

Çok uzun süreli bir animeydi. Genel konu ejder toplarının peşinden gitmek olsa da, arada farklı olaylarda olurdu. Goku'nun dövüş turnuvasına katılması ve oradaki maceraları gibi...

Adsız dedi ki...

ilk izlediğim animeydi manevi değeri var benim için