Perşembe

CLEMENTİNE


Fransız yapımı, ekol olmuş bir çizgi diziydi. Muhteşem jenerik şarkısı halen akıllardadır. Clementine uçak kazası geçirmiş ve sakat kalmış bir kızdı. Hemera adında bir yardımcı perisi vardı. Clementine korkunç ateşten adamlara karşı savaşırken, her defasında Hemera, uçan küresinin içinde gelir, Clementine'i alıp götürür ve birlikte dünyayı gezerek maceradan maceraya koşarlardı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

8 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

Bizlere küçük yaşta cehennem, ölüm, şeytan gibi kavramları somutlaştırarak sunan çocukluğumuzun ürkütücü çizgi filmi!.. Ben bu çizgi filmin Fransa da çocuklar için yapılmış olacağına inanmıyorum. TRT nasıl olurda bizlere çocuk kuşağında bu yapımı sundu ki? Her zaman tedirginlik havasında izlerdim...

Adsız dedi ki...

benimde en korktuğum çizgi film buydu.hiç sevimli değildi...

kemal dedi ki...

umarım trt arşivini bizimle paylaşır da yeniden izlemek mümkün olur

Emeraude dedi ki...

Ürkütücü havası ve acayip konusu ile bu seri kesinlikle çocuklara uygun değildi. TRT'nin sansür mekanizması yoktu o sıralar herhalde.

serkan dedi ki...

bu çizgi filmi bende umutsuzluk ve kaygı hissettirirdi.ama yinede bakmaktan vazgeçmezdim.kayıp dünyalardan sonra en sevdiğim jenerik müziği..

Pinto dedi ki...

O dönemin en kült yapımlarından biriydi, zira bugün bile lafını edebiliyoruz. her nekadar hikayeler, karakterler o dönemin algısına göre farklı olsada müziği ve hikayesi ile ayrı bir yeri vardı, izlemekten keyif alırdım, sakat olmasına üzülsem de, küresiyle yaptığı seyehatlerdeki hikayeleri, mekanları, diğer çocukları merakla izlerdim... hayatın tek renk olmadığını bugün biliyorsak o gün bunu resmeden tek yapımdı... anılarıma can geldi :)

AOR dedi ki...

Adventure Time ve Regular Show gibi zararlı animasyonların hayranı olup da Clementine gibi bir efsaneye çamur atanlara bakmayın siz. 2000'den sonraki yapımlara göre gayet masum olan, sonunda hep iyilerin kazandığı, hayatta mücadele etmenin önemini bize küçük yaşta öğreten mükemmel ötesi bir çizgi filmdi.

Adsız dedi ki...

Berbat bi çizgi filmdi, çocukken psikolojimizi bozdu...