Pazar

GAZETE KÜPÜRLERİ






<

14 yorum:

Roy Fokker dedi ki...

Belkide Blog'unun en özel bölümü burası olmuş. Bu gazete küpürleri çok eski ve bir o kadar da değerli. inan bana hepsine bakmak insana ayrı bir keyif veriyor. Mütevazi bir şekilde başlattığın bu çizgisel zaman tüneli kesinlikle en iyisi olmuş durumda. Emeklerin ve paylaşımların için teşekkürler. :)

cicos dedi ki...

Asıl ben teşekkür ederim... Bu bloğu açtığımda bana destek veren 3-4 kişiden biri olduğunuz için...

Adsız dedi ki...

Emeğinize SAğlık , Çok guzel anılar canlandırdınız bende.

Burnumun diregini sızlattı gordukçe bunları tabi.

Emrah dedi ki...

Merhaba Sayın Blogger
Gecenin bir vakti bütün çizgi filmlerinizi tek tek inceledim. Sonuna kadar gitmemin tek nedeni iddaalı başlıktı; "99 öncesi tüm çizgi filmler"
Öncelikle emeğinize sağlık! Gerçekten olağanüstü bir arşiv oluşturmuşsunuz. Bildigimden çok bilmediğim şeyler var.

Ama yine de istediğimi bulamadım;)
77 liyim. Aradığım çizgi filmi yanlış hatırlamıyorsam ilkokuldayken izliyordum. Sabah erken okula gitmeye hazırlanırken bir taraftan da gözüm hep tvde olurdu. Çok hoşuma gitse de hep en güzel/can alıcı yerinde bırakıp okula gitmek zorunda kalırdım :(
Çizgi filmin adını hatırlamıyorum. Ama en bilinen cümlesi sanırım "sizce katil kim?" idi.
Her bölümünde farklı bir olay ve bir cinayet olurdu. En sonunda arkaplandan bir ses olayda geçen bir kaç kişiyi çeşitli ip uçlarıyla gösterip o meşhur soruyu sorardı.
İşte ben hep bu kısımlarda evden çıkmak zorunda kalıyordum. Şimdi de hatırlayamıyorum; cevabı nasıl veriyordu? Baştan sona tam izleyebildim mi hatırlayamıyorum.
O zaman için bana çok heyecanlı geliyordu. Kaliteli de olduğunu düşündüğüm bu çizgi filmi tekrar izlemeyi çok isterdim. Merak ediyorum gerçekten öyle miydi yoksa çocukça basit bi şey... ;)

cicos82 dedi ki...

Merhabalar Emrah bey. Öncelikle teşekkür ederim. Bahsettiğiniz çizgi filmi 82 doğumlu biri olarak hatırlayamadım. Ancak burada ve facebook sayfamızda buna benzer bir çizgi film bana çok fazla soruldu. Araştırmalarıma dayanarak söylüyorum :) sanırım 80'lerde TRT 1 de yayınlanmış olan "küçük müfettiş" adlı çizgi filmi soruyorsunuz.
Ancak bu çizgi film hakkında şimdiye kadar bir foto nede bir video bulabildim. Yardımcı olamadım üzgünüm :/

Emrah dedi ki...

Merhaba yeniden...
Cevabınız için çok teşekkürler 🙌🙏
Benzer tarifler aldığınızdan bahsedince bir de ekşi'ye bakayım dedim. Ve biraz karıştırınca aranan eşyaya ulaştım 😎
Yalnız ilginçtir hala görüntü bulamadım. İlgili linkte sadece bölümleri anlatan yazılar var. Ben video vs göremedim.
Gerçi şu an bu bulduğum bilgi bile yeter. En azından varlığını ispat edebildiğim için çok mutluyum 😄😊
Tekrar teşekkürler 🙏😊

Emrah dedi ki...

Pardon linki yazmayı unutmuşum 😁

https://eksisozluk.com/le-incredibili-indagini-dellispettore-nasy--1691452

Unknown dedi ki...

Bende çok sevdigim bir film var di ismini hatırlayamıyorum ama porsuk ve şahin ve bazı hayvanlar yolculuk yapıyordu porsuk olan akıllı ve bilgili rolundeydi 1987 doğumluyum

Adsız dedi ki...

Merhabalar..gerçekten çok begendim ve bende hepsini yeniden izleme hevesi olusturdu.Ben de 88 doğumluyum ve hatirlayamadigim hayvanlar aleminde geçen bir film vardı..baskahraman akıllı bir sincap diye hatırlıyorum ama arkadaşın dediği gibi porsuk da olabilir.hayvanların evleri,bahçeleri yani normal sosyal yaşantıları vardı..adını hatirlayabilirseniz çok mutlu olurum.

cicos82 dedi ki...

Tek tek yerine sorularınıza toplu cevap vereyim istedim. Sincaplı çizgifilm "sevimli sincap" olabilir. Hayvanlı kasabalı çizgi film deyince "silvanya ormanı" ve "maple town" geldi aklıma. Bunların hepsi blogda mevcut. Porsuklu şahinli bir çizgi filmi ise hatırlayamadım şuan ama araştırıcam.

Adsız dedi ki...

Merhabalar öncelikle çok iyi bir derleme olmuş bir anime sever olarak çok teşekkür ederim .Ama yıllardır aklımdan çıkmayan bir çizgi film var ve hiçbir yerde bulmadım.Arsivlere bile baktım.2000 lerde (çok da eski sayılmaz diğerlerine göre ama )yayınlanan kısa kısa hikayeler şeklinde çizgi filmler vardı .Her bölüm bir hikaye ve genelde duygusal olurdu.Ekranin kenarları beyaz olurdu(hatırlarken yapılan efektler gibi)bir bölümde hastanede yatan birisi vardı ve bahçeye gül dikmislerdi güller pencereye kadar büyümüştü birinde de çocuk ve babaannesi vardı yanlış hatırlamıyorsam eve girdiğinde masanın üstünde yemekler vardı .Üstünde de yemek koruyucu şemsiyelerden vardı diye hatırlıyorum.Yukarida göremedim ama aklimdan çıkmıyor biliyorsanız duaciniz olurum . Şimdiden teşekkür.

CİCOS dedi ki...

2000'lerde yayınlanan çizgi filmlere blogda yer vermiyorum. Çünkü yaşım itibariyle 2000'lerdeki çizgi filmleri bilmiyorum. zATEN BU YÜZDEN 1999 ÖNCESİ BAŞLIĞIMIZ. üzgünüm :/

CİCOS dedi ki...

porsuklu hayvanlı ormanda geçen çizgi film bloğumuzda mevcut. sanırım ''uzak ormanın hayvanları'' çizgi filmini sormuştunuz.

Birisi dedi ki...

Merhaba.1985 yılı Temmuz ayında redkid hangi gün oynuyordu öğrenmek istiyorum. Doğum günümü bulmak için. Yardımcı olursanız çok çok memnun olacağım. Teşekkürler